Υπηρεσίες
Ατομική Ψυχοθεραπεία
Απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες και πραγματοποιείται μια ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Συνήθως ορίζεται μια σταθερή ημέρα συνάντησης, η οποία διαρκεί περίπου μια ώρα. Η διάρκεια της θεραπείας ποικίλει ανάλογα με το αίτημα και τους στόχους του θεραπευόμενου.
Στις ατομικές συναντήσεις χρησιμοποιείται η μέθοδος του ψυχοδράματος, αλλά και τεχνικές διαφορετικών προσεγγίσεων, οι οποίες βοηθούν στη διαχείριση των θεμάτων που φέρνει το άτομο στη συνάντηση.
Οι συναντήσεις μπορεί να αφορούν σε θέματα που μας επηρεάζουν καθημερινά (άγχος, επαγγελματικές δυσκολίες), αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη σχέση με σύντροφο και οικογένεια, με το πένθος - απώλεια, καθώς και σημαντικές αλλαγές της ζωής μας. Επίσης, θέματα που αφορούν την προσωπική μας εξέλιξη και ανάπτυξη.
Η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια, καθώς και η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, είναι πολύ σημαντικά εργαλεία, ώστε να χτιστεί η βάση, αλλά και οι προϋποθέσεις για μια δημιουργική και ειλικρινή συνεργασία.
Skype/ συνεδρίες από απόσταση
Σε περιπτώσεις που η δυνατότητα επίσκεψης στο γραφείο δεν είναι εφικτή από τον
θεραπευόμενο (ασθένεια, ταξίδι, κάτοικος εξωτερικού κ.α), οι συναντήσεις
μπορούν να γίνουν μέσω skype. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική επαφή έχει περισσότερα οφέλη, όμως όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος.
Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης με τη μέθοδο του Ψυχοδράματος
Τι είναι το Ψυχόδραμα;
Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος ανάπτυξης της προσωπικότητας και αντιμετώπισης της ζωής, όπου ο αυθορμητισμός και η δημιουργικότητα κυριαρχούν. Η μέθοδος αυτή συνδυάζει την έκφραση των συναισθημάτων με τη δράση του σώματος και διευρύνει τους ρόλους που ο καθένας μας καλείται να «παίξει» στην καθημερινότητά του, με στόχο την βελτίωση της ζωής μας καθώς και των σημαντικών ανθρώπων γύρω μας.
Ομάδα Ψυχοδράματος
Σε μία ψυχοδραματική ομάδα τα μέλη διέπονται από ένα αίσθημα ασφάλειας, συνεργασίας και αλληλεγγύης. Αρχικά άγνωστα μεταξύ τους, σιγά – σιγά γνωρίζονται, δένονται και μοιράζονται θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Ο «πρωταγωνιστής», όπως ονομάζεται το μέλος της ομάδας που εκδραματίζει επί σκηνής προσωπικά του βιώματα, μπορεί να μπει στη θέση άλλων σημαντικών ανθρώπων της ζωής του, να ανακαλύψει καινούργιες πτυχές του εαυτού του και να αποκτήσει επίγνωση των θεμάτων που τον απασχολούν. Το ενδιαφέρον είναι πως οι απαντήσεις στους προβληματισμούς του δίνονται όχι παθητικά αλλά δοκιμάζοντας «επί σκηνής» νέους ρόλους που θέλει να αναπτύξει. Τα μέλη της ομάδας, συμμετέχουν ενεργά, καθώς μοιράζονται με τον «πρωταγωνιστή» σκέψεις και συναισθήματα που βίωσαν παρακολουθώντας τον.
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Σε μία ομάδα ψυχοδράματος μπορούν να συμμετέχουν άτομα διαφόρων ηλικιών, πολιτισμών και κουλτούρας. Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τους ορίζοντες της αντίληψής τους και των συναισθημάτων τους, καθώς και σε όσους επιθυμούν να σχετιστούν αρμονικά με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.
Θεματικά Εργαστήρια Ψυχοδράματος
Τα θεματικά εργαστήρια ψυχοδράματος είναι αυτοτελείς συναντήσεις με θεματολογία που ποικίλει κάθε φορά. Διεξάγονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και όσοι συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το θέμα του εργαστηρίου μέσα από το μοίρασμα, τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό. Η διάρκεια του εργαστηρίου εξαρτάται από το θέμα κάθε φορά.